Beste leerlingen en ouders,

Nog een maand en 2016 is alweer ten einde. De dagen worden korter en de nachten langer. En de temperatuur komt niet ver boven het vriespunt uit. Ideale omstandigheden om lekker te knallen bij IWKA Kung Fu Lansingerland! Hieronder vind je het laatste nieuws en mededelingen voor het restant van het jaar.
Inner Circle Training in Hong Kong
De afgelopen twee weken ben ik, zoals jullie weten, in Hong Kong geweest voor de jaarlijkse Inner Circle Training. Dit is een evenement waarbij de top van de IWKA bij elkaar komt om samen te trainen onder leiding van Sifu Sergio Iadarola, de oprichter van de IWKA. Doel is om de kwaliteit van onze Kung Fu naar een nog hoger niveau te tillen. We hebben weer veel nieuwe dingen geleerd en keihard getraind. Met trainingsdagen van gemiddeld 7-8 uur en een programma dat bestond uit staande meditatie, vorm, chi sau (reflextraining), tui sau (drukoefeningen) en vrij sparren, kan ik wel zeggen dat het twee pittige weken waren. Maar zoals jullie allen weten geeft een Kung Fu Tijger nooit op! En dat geldt uiteraard ook voor situ. Ik heb diep moeten gaan, maar heb daardoor mijn niveau aanzienlijk verbeterd. Niet alleen voor mij belangrijk, maar uiteraard ook voor jullie. Want een toename in mijn begrip, kennis en kunde komt terug in een hogere kwaliteit in de lessen.
Examens
De laatste examenperiode gaat volgende week van start. Dit geldt voor alle groepen en betreft uiteraard enkel de mensen die al geruime tijd hun programma hebben getraind en die voldoende begrip en vaardigheid hierin hebben opgedaan. Dit zal de laatste testperiode van dit jaar zijn, die zal lopen van 28-11 t/m 10-12.
Veel succes voor de deelnemers!
Sint
Onze Kung Fu Tigers hebben bij de Sint een streepje voor, omdat zij keihard werken aan Discipline, Kracht, Respect en Doorzettingsvermogen. Om die reden kunnen alle Kung Fu Tigers vanaf volgende week hun schoen zetten op de Kung Fu school. Nadat de Sint geweest is (5 december) zal er voor iedereen wat lekkers in de schoen zitten. Om het de Sint wat makkelijker te maken graag de schoen voorzien van voor- en achternaam en uiterlijk zaterdag 3 december inleveren op de school.
Kerstvakantie
Kerst valt dit jaar in het weekend. De Kerstvakantie zal daarom dit jaar zijn van vrijdag 23 december TOT maandag 2 januari. Op 2 januari zullen we het nieuwe jaar spetterend beginnen met de eerste Kung Fu training van 2017. Zorg dat je erbij bent.
Tip van Sifu
Kung Fu is voor mij geen hobby of slechts mijn werk, het is mijn leven. Het heeft mij geholpen en helpt mij nog steeds een gezonder, sterker en meer gebalanceerd mens te worden. Het is mijn passie om mensen te helpen, te inspireren en te motiveren met mijn kennis en vaardigheid in deze vechtkunst. Kung Fu is gebaseerd op eeuwen oude filosofieën waarin balans centraal staat. De oefeningen die wij in de les leren hebben ook balans als centraal thema. Ze kunnen rust en focus geven. Maak ze onderdeel van je dag en je zult zien dat Kung Fu nog meer kan betekenen voor je gezondheid, werk of schoolprestaties. Probeer je dag eens te beginnen met vijf minuten buikademhaling voor meer focus en energie.
En met deze tip ben ik weer aan het eind van de mededelingen gekomen.
Zie jullie snel weer in de kwoon.