SIFU MICHAEL MORRIS

CMAH Kung Fu Lansingerland

Voor mij is Kung Fu meer dan een manier om gezond te blijven of een goede manier om jezelf te leren verdedigen, het is mijn passie. Ik zal je hier vertellen hoe het CMAH Kung Fu mijn leven heeft veranderd.

 

Mijn naam is Michael Morris. Ik ben sifu (Kung Fu leraar of meester), heb de 6e meestergraad in Wing Tjun Kung Fu en sta aan het hoofd van CMAH Kung Fu Lansingerland. Na het voltooien van een ecenomie studie aan de Erasmus Universiteit, resulterend in een Master of Science in Business Administration (Msc. BA), heb ik ongeveer 5 jaar gewerkt in de Financiële Dienstverlening. Op een gegeven moment in mijn leven heb ik besloten om mijn hart te volgen en mijn eigen Kung Fu school te starten.

Mijn Wing Tjun verhaal begint in 2000 toen ik begon bij de Wing Tjun Kung Fu school in Amsterdam. Ik was toen 22 jaar en had hiervoor kort nog andere varianten van Kung Fu beoefent waaronder Choi Li Fut en Luk Hop aan de Hoornse Wushu Akademie.

Na door een vriend geïntroduceerd te zijn ben ik meteen gestart met mijn training. Ik was meteen gegrepen door de effectiviteit van dit zelfverdedigingssysteem en de praktische en enthousiaste manier van lesgeven van Sifu Sergio Iadarola (Oprichter van de IWKA). Dus ik was gemotiveerd en klaar om er helemaal voor te gaan.

Ik heb een snelle groei doorgemaakt in het Wing Tjun, doordat ik altijd met het Kung Fu bezig was. Naast de reguliere training, waar ik bijna elke dag te vinden was, heb ik ook diverse privélessen bij Sifu Sergio gevolgd om meer te leren. Na de basisgraden behaald te hebben werd ik al snel gevraagd om te assisteren tijdens de les.

Dit bleek me op het lijf geschreven en na het volgen van de instructeurstraining, ben ik ook lessen gaan leiden op het IWKA Hoofdkwartier in Amsterdam.

Toen in 2009-2010 Sifu Sergio naar Hongkong emigreerde om daar zijn onderzoek naar het Wing Tjun Kung Fu te vervolgen, ben ik hoofddocent op de IWKA school in Amsterdam geworden. Het was een grote eer om, samen met het instructeurs team, verantwoordelijk te zijn voor de groei en ontwikkeling van honderden leerlingen in het Kung Fu.

Je zou bijna denken dat ik toen al, al mijn tijd aan Kung Fu besteedde, maar niets is minder waar. Naast mijn Kung Fu training was ik druk bezig met mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Na deze studie succesvol te hebben afgerond ben ik gaan werken in de financiële sector. Ook tijdens mijn baan in de financiële dienstverlening was ik bezig met het promoten van Kung Fu. Dit resulteerde in het houden van meerdere succesvolle workshops voor collega’s en ander personeel.

In 2010 besloot ik, na goed overleg met mijn partner, het roer om te gooien. Ik ben toen begonnen met de voorbereidingen om mijn eigen school, Kung Fu Lansingerland te starten. Begin 2011 is het zover en opent Kung Fu Lansingerland  zijn deuren in Berkel en Rodenrijs. Mijn droom is werkelijkheid geworden. In je leven moet je je hart volgen en dat heb ik gedaan.

Het helpen van mensen door middel van deze zelfverdedigings- en zelfontwikkelingskunst vind ik iets heel bijzonders. Het stelt me in staat anderen te helpen en iets positiefs aan de mensen hun leven toe te voegen. Dat is waar ik energie van krijg en waar het mij om gaat.