Training Kung Fu Dames

CMAH Kung Fu Lansingerland

Een persoonlijk verhaal van een van onze leerlingen.

“Wat doe je als je aangevallen wordt door een man?”

Laat mij je uitleggen hoe ik mijn ergste angsten overwon en hoe ik daardoor meer zelfvertrouwen terug kreeg.

Het was op een zaterdag in december… de tijd van het jaar dat het om 17.00 donker is. Ik was lopend op weg naar huis nadat ik kerstinkopen had gedaan. Plotseling kwam er vanuit het donker een man op me afgerend. Ik vroeg me af of het iemand was die ik kende. Terwijl hij dichterbij kwam, kon ik nog steeds niet zien wie het was. Tot mijn grote schrik greep hij mij bij mijn schouders en met zijn andere hand bij mijn kruis! Alle boodschappen vielen op de grond. Hij mompelde in mijn oor: “Vond je het lekker schatje”. En rende weg. Ik begon te huilen. Mijn wereld was nu een angstaanjagende plek geworden. Ik pakte snel mijn boodschappen bij elkaar terwijl twee jonge mannen mij kwamen helpen. Ik negeerde ze en begon te rennen. Ik bleef rennen totdat ik, compleet buiten adem, voor de deur van mijn huis stond. Vanaf die dag voelde ik me uiterst ongemakkelijk in het donker… zelfs op mijn eigen oprijlaan. En wat nog erger was, voor het eerst in mijn leven was ik doodsbang voor vreemden. Deze angsten hield ik 15 jaar lang totdat ik de oplossing vond: Mijn twee dochters waren begonnen met Kung Fu lessen als buitenschoolse activiteit voor hun fysieke gezondheid en karakter ontwikkeling. Ik zag hoe mijn dochters opbloeiden in hun zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Dat wilde ik ook! Ik begon met een gratis proefles en voelde dat ik hier op de juiste plek was. Bij de lessen die volgden was het of die 15 jaar angst stukje bij beetje van me afvielen. Ik kreeg een vernieuwd gevoel van vertrouwen. Voor het eerst in jaren kreeg ik het gevoel dat ik wel voor mij zelf kon zorgen. En ik volgde de lessen met mensen die hetzelfde voelden. Het is haast niet voor te stellen hoe helend dit voor mij was. Ook al ben ik klein van stuk, ik voelde me niet langer hulpeloos, kwetsbaar of bang om ergens alleen te zijn. De effecten van mijn Kung Fu lessen waren ook merkbaar op andere gebieden in mijn leven. Op mijn werk laat ik mij niet meer overdonderen door lastige klanten, gewoon omdat ik weet dat ik ze fysiek en mentaal aankan!

Jannie Block
  • CMAH Kung Fu leert je zelfverdediging:

De unieke Kung Fu programma’s leren je twee vormen van zelfverdediging. De eerste vorm is fysiek: Je verbetert je kracht, flexibiliteit, en algemene gezondheid. Daarnaast leer je te slaan met ongekende kracht en effectiviteit. Hopelijk hoef je nooit te vechten maar mocht de situatie zich voordoen, dan is het beter als iedereen weet hoe hij zichzelf kan beschermen. De tweede vorm is innerlijk: Door middel van het speciale RFP (ritual fight program) leren onze leerlingen o.a. gevaar te herkennen en gevaarlijke mensen, plaatsen en activiteiten te vermijden. Deze tweede vorm van zelfverdediging is misschien wel de meest waardevolle.

  • CMAH Kung Fu verbetert je gezondheid:

Onze Kung Fu lessen verbeteren je algemene gezondheid drastisch. Je ademt beter, slaapt beter en voelt toegenomen energie levels gedurende de gehele dag. Je zult er achter komen dat je weerstand tegen griep en verkoudheid toeneemt. En word je toch ziek, dan zul je aanzienlijk sneller herstellen.

  • CMAH Kung Fu geeft je een positieve instelling:

Onze programma’s zijn speciaal ontworpen om positiviteit te geven en je te blijven inspireren. We houden je gemotiveerd en werken samen aan je progressie mede doordat je jezelf steeds doelen stelt. Ons leraren team staat klaar om jou naar een hoger niveau te brengen. Wij verzekeren je dat je na elke les thuis komt vol enthousiasme, versterkte motivatie en nieuwe kennis.

  • CMAH Kung Fu helpt u gewicht verliezen:

Met onze lessen kan je grote veranderingen in je lichaam verwachten. Je verbrandt veel calorieën, versterkt je spieren en je stofwisseling verbetert.

  • Met CMAH Kung Fu ontwikkel je zelfvertrouwen:

Het is echt waar, volwassenen die Kung Fu lessen volgen ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Je wordt aangemoedigd om door te zetten. Je zal zien dat je daardoor meer kan dan je voor mogelijk hield. Het succes dat je door onze lessen ervaart, leert je dat je overal succesvol in kan zijn als je er echt in gelooft. Verbeterd zelfvertrouwen leidt tot betere prestaties op het werk, een betere groep vrienden en betere prestaties bij andere activiteiten in het algemeen. Je verbeterde zelfvertrouwen helpt je met een positievere kijk de uitdagingen van het leven aan te gaan.

  • CMAH Kung Fu leert je, om je instinctief en effectief te kunnen verdedigen:

Kung Fu is een consequente vechtstijl die bescherming biedt tegen agressie in de meest doeltreffende vorm, in een zo kort mogelijke tijd. Leer met de principes van het systeem reflexmatig te vechten om zo jezelf werkelijk te kunnen verdedigen.

Proefles CMAH Wing Chun Kung Fu 

Wekelijks is er de mogelijkheid om bij Kung Fu Lansingerland deel te nemen aan een vrijblijvende en gratis Kung Fu proefles. De proeflessen beginnen eerder dan de reguliere les en worden in klein groepsverband gegeven om zo een persoonlijke benadering te waarborgen. Tijdens de proefles wordt het Kung Fu duidelijk gemaakt door het trainen van verschillende basis oefeningen, theorie behandeling en de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Wat kan je van een CMAH Kung Fu les verwachten? 

Wing Chun Kung Fu studenten trainen in gemengde groepen, maar altijd met individuele aandacht. Kung Fu leraren geven hun kennis in een ongedwongen en ontspannen sfeer aan hun studenten door. Een nieuwe student gaat vooral naar een Kung Fu school om zich veiliger te voelen. Een beginnende student moet daarom op weg naar huis, na zijn eerste Kung Fu-les, zichzelf al beter kunnen verdedigen. De eerste tijd wordt geleerd hoe je je legaal kan verdedigen tegen een agressor. 

In het begin wordt dus niet zozeer de kunst, de filosofie en de pracht van het Kung Fu systeem geleerd, maar meer de bewegingen waarvan de effectiviteit zich heeft bewezen. Op onze Wing Chun Kung Fu school wordt het CMAH programma onderwezen, zodat iedereen de best mogelijke voorbereiding heeft voor een gebeurtenis die hopelijk nooit plaats vindt. 

In een later stadium, wanneer je de basisvaardigheden onder de knie hebt, focust de training zich meer op de contactreflexen. Zo leert de student hoe zwakheid kracht wordt, hoe zacht hard overmeesterd. En hoe te zegevieren door jezelf over te geven en waarom de verstandigste kan overwinnen door mee te geven. 

De vaardigheden en principes opgedaan in de Kung Fu lessen zijn ook toepasbaar in het dagelijks leven. Je zal de wereld om je heen anders beleven. Je kan voordeel halen uit een situatie die anderen niet zien. Door dit inzicht zal je meer empathisch kunnen communiceren, met respect voor je medemens. Het zal je in staat stellen om je mentale en fysieke barrières te overwinnen.