CMAH WING CHUN KUNG FU

CMAH Kung Fu Lansingerland

CMAH Kung Fu leert je dat je op jezelf kunt vertrouwen. Je ontwikkelt een kalme geest die overzicht en rust geeft, ook in stressvolle situaties. Dit stelt je in staat de vechttoepassingen op het juiste moment effectief toe te kunnen passen. De vechttoepassingen zijn gebaseerd op het totaal gevecht. Dat wil zeggen dat technieken op alle vechtafstanden; trap-, stoot- en werpafstand en grond worden geleerd. Het CMAH Kung Fu beperkt zich dus niet tot een bepaalde afstand. Je leert de kracht van je tegenstander tegen hem gebruiken en door middel van trappen, stoten, klemmen en breektechnieken jezelf effectief te verdedigen. Het leren van zelfverdediging bij CMAH Kung Fu Lansingerland geeft vertrouwen. Het vertrouwen dat je op jezelf kunt rekenen, zelfs in de extreme situatie van een gevecht. Dit zelfvertrouwen straal je uit en stelt je in staat de dingen te doen die jij belangrijk vindt. Zo haal je het maximale uit het leven. 

Vanuit de Oosterse filosofie en meer specifiek het Taoïstische denken, zijn begrippen als de micro en macro kosmos en het in harmonie brengen daarvan van vitaal belang. De micro kosmos staat voor het innerlijke, alles wat binnen in de mens gebeurt. De macro kosmos voor het uiterlijke, of alles wat buiten ons is of plaatsvindt. In meer moderne termen zou je kunnen zeggen dat dit gaat over, mens en omgeving en de invloed die beiden op elkaar hebben. Het streven naar balans staat bij dit gedachtengoed centraal, zo ook bij het CMAH Kung Fu. Vechtkunst heeft fysieke en mentale aspecten. Om jezelf goed te kunnen verdedigen is een sterke geest even belangrijk als het hebben van een sterk lichaam en de vaardigheid om effectief te kunnen vechten. Sterker nog, het eerste gevecht begint van binnen.

Wanneer ik mensen vraag wat zelfverdediging volgens hen betekent zeggen ze al snel: “weten wat je moet doen als je door iemand aangevallen wordt”. Of, “jezelf kunnen verdedigen tegen een aanvaller op straat, of in elke situatie”. Dit is allemaal juist en van groot belang, want helaas is geweld op straat in het verkeer of in andere situatie aan de orde van de dag. Weten wat je wel en niet kunt doen in zo’n situatie kan allesbepalend zijn. maar bij Kung Fu Lansingerland kijken we breder naar het begrip zelfverdediging.

Zet de eerste stap naar meer zelfvertrouwen voor jezelf, je kinderen of je partner en kom voor twee gratis proeflessen of bel 06-53135601 en maak een afspraak voor twee gratis proeflessen Kung Fu bij CMAH Kung Fu Lansingerland.