HET VERHAAL VAN WING CHUN KUNG FU

CMAH Kung Fu Lansingerland

 

CMAH Wing Chun Kung Fu is een Chinese vechtkunst die stamt uit de beroemde zuidelijke Shaolin tempel. Verschillende trainings zalen in de tempel droegen de naam Wing Chun Dim (eeuwige lente hal) waarnaar de stijl in de daarop volgende generaties werd vernoemd Wing Chun Kuen (eeuwige lente vuist). De stijl werd generaties lang, na het afbranden van de Shaolin tempel in het geheim doorgegeven in clans en families. In de jaren vijftig werd het in Hong Kong toegankelijk voor het publiek.

Kung Fu Lansingerland wordt geleid door Sifu Michael Morris. Hij is jarenlang de hoofddocent geweest op IWKA Hoofdkwartier in Amsterdam en is een van de hoogst gecertificeerde Kung Fu leraren.

Wing Chun Kuen (mooie lente vuist)

CMAH Wing Chun Kung Fu staat volgens Sifu Michael voor zelfontwikkeling en zelfverdediging en verenigt Chinese Krijgskunst, Gezondheidsleer en Oosterse filosofie. Dit worden ook wel de drie schatten van het Shaolin klooster genoemd. Het Shaolin klooster in China is de oorsprong van dit Kung Fu systeem. Verschillende trainingszalen in de tempel droegen de naam Wing Chun Dim (eeuwige lente hal) waarnaar de stijl in de daarop volgende generaties werd vernoemd Wing Chun Kuen (eeuwige lente vuist). De stijl werd generaties lang, na het afbranden van de Shaolin tempel in het geheim doorgegeven in clans en families. In de jaren vijftig werd het in Hong Kong toegankelijk voor het publiek. “Kung Fu betekent letterlijk het verkrijgen van een speciale vaardigheid door hard werk en staat synoniem voor de Chinese vechtkunst. CMAH Wing Chun is dan ook een uniek Kung Fu systeem dat de verschillende stromingen binnen het Wing Chun samenvoegt tot een zelfverdedigings- en zelfontwikkelingssysteem dat jou helpt steeds weer het beste uit jezelf te halen op het gebied van gezondheid, zelfverzekerdheid en persoonlijke ontwikkeling.” Daarmee onderscheidt de vechtkunst CMAH Kung Fu zich volgens Sifu Michael van vechtsporten waar een wedstrijdelement centraal staat.